Het comfort van de hospitality tray

Bericht delen

Het comfort van de hospitality tray

Een prachtige upgrade voor uw hotelkamers of andere gastenverblijven; een nieuwe manier om de koffie- en theefaciliteiten voor uw gast te presenteren. Welke keuzes heeft u en wat is handig om in acht te nemen bij het selectieproces hiervan? In dit blog vertellen wij u hier alles over.

Wat is een hospitality tray en waar wordt deze voor gebruikt?

Een hospitality tray helpt u bij een nette presentatie van de koffie- en theefaciliteiten op de hotelkamer. Met behulp van een waterkoker en/of espressomachine op deze tray kan de gast zelf een warme drank maken. Een hospitality tray oogt verzorgd en opgeruimd en beveiligt in veel gevallen de elektrische apparatuur die erop staat tegen diefstal.

Welke soorten trays zijn er?

Er zijn diverse soorten trays die kunnen fungeren als hospitality tray. De bekendste versie is de hospitality tray met een uitsparing voor de waterkoker en waarop het apparaat, met toegewijde ruimte voor de kopjes en toebehoren, gepresenteerd wordt. In de loop der jaren is er flink geïnnoveerd op het gebied van de trays en zijn er nieuwe varianten  met lades, lekbakjes en aanschuifmodules. Bij deze trays is het raadzaam een complementaire waterkoker aan te schaffen, zodat de maatvoering van de uitsparing en waterkoker naadloos op elkaar aansluit.

Een losstaand dienblad zonder vaste uitsparingen is steeds meer in opmars. Er kan uitgebreid gevarieerd worden met  producten die worden gepresenteerd op de tray omdat men niet afhankelijk is van uitsparingen of vaste afmetingen. Dat geeft een vrijere invulling van de presentatie en indeling op de tray. Wat hier ook steeds vaker voor gebruikt wordt, is een kunstlederen mat. Denk hierbij aan een luxe bureauonderlegger die de hoofdzakelijke functie heeft het meubilair te beschermen en in dit geval een plateau te creëren voor de drankfaciliteiten.

Welke materiaalkeuze is er?

Hospitality trays zijn verkrijgbaar in diverse materialen. De meest voorkomende materialen worden onderstaand benoemd en toegelicht.

  • Een houten tray is een van de meest voorkomende materialen voor een hospitality tray, maar houdt er rekening mee dat er veel soorten hout zijn. Denk bijvoorbeeld aan (massief) eikenhout, fineerhout of multiplex. De eigenschappen per houtsoort zijn uniek, er zijn hierdoor veel verschillen tussen de trays in diverse hout uitvoeringen.
  • Bijzonder duurzaam en elegant is aluminium. Ons nieuwe model HS013116 is voorzien van een lederen inzet en daarmee perfect geschikt voor de presentatie van koffie-en theefaciliteiten. De lederen inzet is gemaakt van 100% gerecycled materiaal afkomstig van snijafval uit de meubel industrie, hier leest u meer over de producten van dit materiaal. Zowel de lederen inzet als de aluminium tray zijn in diverse kleuren beschikbaar.
  • Al wel eens een tray van bamboe voorbij zien komen? Dit is natuurlijk afbreekbaar en dus minder milieuverontreinigend dan bijvoorbeeld hardhout of eikenhout. Bamboe heeft een lange levensduur, is hard, slijtvast en duurzaam.
  • Een andere mogelijkheid is kunststof ABS dat vormvast, stevig en hard, maar toch licht is. Het heeft een lange levensduur en een hoge bestendigheid tegen chemicaliën. Dit laatste is met name handig voor de housekeeping en onderhoud van de tray. ABS trays zijn verkrijgbaar in diverse varianten en formaten, bijvoorbeeld onze budgetvriendelijke tray geschikt voor een waterkoker en espresso machine: HS013103.
  • Kunstleder (ook wel PU leder, imitatieleer of faux-leer) is ook een steeds meer voorkomend materiaal dat gebruikt wordt voor hospitality trays. Het straalt de luxe uit van leer, maar is diervriendelijk en makkelijker in onderhoud. Zo is het goed af te nemen en minder kwetsbaar voor kringen. Wel is kunstleer gevoeliger voor slijtage dan echt leer. Nieuw in ons assortiment zijn de kunstlederen hospitality trays met lade zoals te zien op deze afbeelding, verkrijgbaar in donker bruin en zandkleur. Ontdek ook onze praktische sachethouders en accessoires.

 

Stappenplan bij de aanschaf

Bepaal eerst wat u wenst te presenteren op de tray en waar u de ruimte heeft een tray neer te zetten. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat voor waterkoker u wilt gebruiken. Is dit bijvoorbeeld een waterkoker die u al heeft of wilt u een bijpassend model aanschaffen. Bij sommige trays is er een uitsparing gemaakt voor de waterkoker en is het belangrijk dat het verwarmingselement van de waterkoker hierin past (zie afbeelding). Daarnaast is het belangrijk om een budget te bepalen en te kijken wat hierin verkrijgbaar is. Welke materialen zijn beschikbaar en wat heeft uw voorkeur? Als laatste is het belangrijk om inzichtelijk te maken aan welke overige criteria de tray moet voldoen of wat een pré is, denk bijvoorbeeld aan de kleur en aanwezigheid van een lade of lekbakje.

Heeft u ook hieraan gedacht?

Onderstaand nog een paar laatste tips om in acht te nemen bij het verkennen van de opties en selecteren van potentiële hospitality trays voor uw accommodatie:

  • Sommige hospitality trays zijn voorzien van een snoergeleiding. Dit is een of meerdere inkepingen in de tray waar het snoer van de waterkoker netjes in valt, zodat deze de kortste weg naar het stopcontact heeft. Dit is enkel van toepassing op de trays die geen geïntegreerd verwarmingselement in de tray hebben voor de waterkoker.
  • De trays zullen op een meubel geplaatst worden waarop u niet wenst dat deze gaat krassen. Houdt er bij aanschaf dus rekening mee dat de bodem van de tray voorzien is van beschermdopjes. Deze worden vaak ook als anti-glijdopjes of meubelbeschermingsglijders aangeduid.
  • Het materiaal melamine is vaak vaatwasser bestendig op een niet te heet programma. Indien u een tray heeft of accessoires houder met uitsparingen kan het fijn zijn de trays een keer grondig schoon te laten maken met behulp van de vaatwasser. Check dit echter altijd op voorhand middels de specificaties.
  • Sommige hospitality trays hebben een anti-diefstal mogelijkheid. Hierbij wordt het verwarmingselement van de waterkoker bevestigd aan de tray. Lees hier meer over in onze blog ‘Anti-diefstal hotelkamer artikelen’.

Bent u al een aardig eind op weg, maar heeft u persoonlijk advies nodig en iemand die met u meedenkt? Dat doen wij graag! Neem contact op via 085-0210900 of per e-mail info@hotel-supply.com.

Geef een reactie


U heeft zojuist het volgende product toegevoegd aan de winkelwagen: