Green Collection, duurzame hotelproducten

Bericht delen

Green Collection, duurzame hotelproducten

Het klimaat verandert terwijl de temperatuur op aarde stijgt met extreme weersomstandigheden tot gevolg.  Het stijgen van de temperatuur komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Wetenschappers zijn het erover eens dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Als productontwerper en gespecialiseerd leverancier van hotel artikelen vind het team van Hotel Supply het belangrijk om de Hospitality industrie te steunen in het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Met zorg selecteren wij de aangeboden merken, onze fabrikanten en de logistieke partners.  In het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe artikelen houden wij rekening met de belasting voor de natuur.

Wij zullen voortdurend ons aanbod van artikelen aanvullen met producten welke  bijdragen aan het door ons omschreven te behalen doel.  Wij adviseren u graag in de verschillende keuzes die u kunt maken om samen met ons het doel te bereiken.

Materialen

Een duurzame keuze kan voortkomen uit verschillende initiatieven; zo kunt u kiezen voor een product dat vervaardigd is uit duurzaam materiaal of bijvoorbeeld producten waar bij aankoop iets terug wordt gedaan voor het milieu. Andere producten ondersteunen bewustwording en dragen bij aan recycling zoals bijvoorbeeld afvalbakken met verschillende afvalstromen. Hieronder treft u een overzicht van duurzame materialen waar onze producten uit zijn vervaardigd:

FSC gecertificeerd hout

Hout uit een FSC-gecertificeerd bos moet aan een hoop standaarden voldoen. Zo moet er in een FSC bos rekening gehouden worden met heel veel verschillende aspecten waaronder bijvoorbeeld: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders.

FSC producten zijn te herkennen aan enerzijds de FSC-claim op de factuur en anderzijds het FSC-label op het eindproduct. Producten met FSC label in ons assortiment zijn bijvoorbeeld kledinghangers en hospitality trays.


Wheatstraw

Wheatstraw is een eco-vriendelijk alternatief voor plastic. Wheatstraw verpakking is voor het overgrote deel gemaakt van graanstengels die overblijven, nadat tarwekorrels zijn geoogst. Voorheen werd dit beschouwd als afval en nu wordt het gebruikt om tarwestro producten van te maken. In ons assortiment treft u een uitgebreid assortiment gastenartikelen met wheatstraw verpakking en zelfs tandenborstels van dit materiaal.

Stonepaper

Stonepaper oftewel steenpapier is een hoogwaardig boom-vrij product. Stonepaper bestaat voor 80% uit steen in plaats van uit boomvezels. Stonepaper is erg praktisch in het gebruik dankzij volledige waterresistentie en een hoge scheurweerstand. Bij Hotel Supply kunt u kiezen voor dry amenities zoals slaapmaskers, vanity kits en loofahs in stonepaper verpakking, een klimaatvriendelijke keuze!

Biologisch katoen

Katoen is een landbouwproduct en onderhevig aan invloeden van buitenaf zoals beestjes, om dit te voorkomen wordt reguliere katoen ingespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. Een proces dat schadelijk is voor het katoengewas, het milieu, katoenboeren en de lokale bevolking. Daarnaast putten de chemicaliën de bodem steeds meer uit en vervuilen grondwater en lucht, helaas maakt dit katoen tot het meest vervuilende landbouwproduct ter wereld, maar dit kan anders.

Biologisch katoen is geteeld zonder het gebruik van landbouwgif als pesticiden. Om biologisch katoengewas te beschermen worden er andere insecten ingezet om schadelijke insecten tegen te gaan. Ongedierte wordt bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten.

In onze collectie treft u diverse textielproducten gemaakt van biologisch katoen zoals; baddoeken, badjassen en badslippers.

 

Gerecycled plastic

In ons assortiment treft u ook producten welke zijn vervaardigd uit  HDPE oftewel High Density Polyetheen dat is gemaakt uit gerecycled plastic. Gerecycled plastic is een product dat geproduceerd kan worden als gevolg van afvalscheiding, plastic is niet biologisch afbreekbaar. Wanneer plastic separaat wordt verzameld, wordt dit door specialistische bedrijven gesorteerd, verpulverd, schoongemaakt om uiteindelijk te kunststofgranulaat te worden dat wordt gebruikt om verschillende soorten kunststof te produceren. HDPE is als materiaal zeer goed te recyclen, producten van dit materiaal zijn dus volledig circulair. Een voorbeeld van een gerecycled plastic product is de BrickBin afvalbak welke op zijn beurt weer bijdraagt aan het proces van afval scheiden.

Producten welke bij aankoop iets terug doen voor het milieu

Een icoon op het gebied van hotel producten is het kofferrek, een item dat alleen maar mooier wordt als u zich beseft dat bij aankoop van 3 kofferrekken uit de Green Collection een boom gepland wordt door Weforest.org. Zo maken we de impact cirkel van dit mooie product rond.

Bomen zijn de natuurlijke oplossing tegen het stijgen van de temperatuur dankzij hun capaciteit om carbon dioxide aan de lucht te onttrekken. Weforest.org heeft in 2019 meer dan 5 miljoen bomen nieuw geplant en beschermd.


Duurzame keuzes

Bij de selectie van onze elektronische apparatuur letten wij altijd op de energie labels en het algemene verbruik van het product, hierin selecteren wij de beste optie. U kunt hier nog verder aan bijdragen door bijvoorbeeld te kiezen voor een 0.5 liter waterkoker in plaats van een waterkoker met 1 liter inhoud. Gasten vullen de waterkoker in de meeste gevallen tot de maximale hoeveelheid, terwijl zij hooguit twee mokken vullen. Het verbruik bij het verwarmen van 0.5L water is uiteraard lager, en na afloop hoeft overbodig water niet te worden weggegooid.

Een ander duurzaam alternatief is uw hotel voorzien van recycle afvalbakken; zodoende creëert u bewustwording onder uw gasten en kunt u het geproduceerde afval gemakkelijk sorteren voor recycling en hergebruik door uw afvalverwerker. Hieruit kunnen weer nieuwe materialen geproduceerd worden zoals plastic, een circulair proces.

Nog een mooi initiatief is het plaatsen van ‘Save our planet’ informatiebordjes in uw badkamer. De gast wordt hierdoor geattendeerd op het hergebruiken van het bad textiel, waardoor de hoeveelheid linnen dat moet worden gewassen en hiermee water- en elektraverbruik, wordt geminimaliseerd.

Minimaliseren van het plasticverbruik

Overheidsinstanties zijn al jaren bezig met het verbannen van single use plastic in onze samenleving, zo ook in hotels. Veel ketens hebben gebruik van losse gastenartikelen in plastic flesjes al vervangen door het toepassen van grotere pompflessen met shampoo, douchegel en andere verzorgingsartikelen. Hetzelfde geldt voor het elimineren van plastic rietjes, ook voor plastic waszakken is er een duurzaam alternatief, namelijk herbruikbare stoffen waszakken.

De hospitality industrie beweegt continue en zo ook klimaatvriendelijke oplossing voor de hotellerie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw hotel milieuvriendelijker te maken. Wij zijn benieuwd; welke maatregelen treft u? Twijfelt u niet contact met ons op te nemen in het geval van vragen over duurzaamheid in hotels en restaurants, wij gaan graag met u in gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *