Anti-diefstal hotelkamer artikelen

Bericht delen

Anti-diefstal hotelkamer artikelen

Het is een veelvoorkomende situatie; diefstal van goederen in hotels. Veel gasten nemen graag een souvenir mee naar huis om een aandenken te hebben aan een memorabel verblijf in een prachtig hotel. Sommige souvenirs zijn als marketingobject gebruikt en bij diefstal hiervan krijgt het hotel mooie reclame, maar wat als het niet om souvenirs gaat?

Een hotelier ziet de gast liever blij naar buiten lopen dan hen te confronteren met eventuele diefstal en hiermee de verliespost van een gast die niet terugkeert voor lief te nemen. Daarvoor is de schade van de diefstal te beperkt.

Echter kan diefstal in sommige gevallen worden voorkomen. Onderstaand zijn een aantal hotelkamerartikelen benoemd welke erg gewild zijn door hotelgasten, maar welke met behulp van een simpele aanpassing níet meegenomen kunnen worden.

Waterkoker

Een waterkoker kan op zichzelf staan, op een onderlegger of op een zogenoemde hospitality tray. Een onderlegger en tray beschermen het meubel waarop de waterkoker geplaatst wordt en draagt bij aan het design van uw kamer of accommodatie.

Indien er gekozen wordt voor een combinatie van waterkoker en hospitality tray, krijgt u vaak de optie de waterkoker anti-diefstal te bevestigen. Dit houdt in dat het verwarmingselement bevestigd wordt aan de tray, vaak middels een schroefplaatje, en de waterkoker dus niet in het geheel meegenomen kan worden. Een gast heeft niks aan enkel de waterkoker, zonder het verwarmingselement.

Kledinghanger

Kledinghangers zijn een goed voorbeeld van een hotelartikel dat vaak per ongeluk gestolen wordt. Een jurk of pak wordt uit de kast gepakt op de hanger en gaat zo de beschermtas of koffer in. Om dit te voorkomen kan de haak van een kledinghanger gemakkelijk vervangen worden door een anti-diefstal pin. Deze pin moet in een ring gehangen worden, die op zijn beurt weer om de kledingroede heen geschoven is. De gast kan de hanger uit de ring halen om kleding op te hangen en deze hier vervolgens weer netjes in terugplaatsen. Echter is het niet aantrekkelijk voor een gast een hanger met pin mee naar huis te nemen, aangezien de bijbehorende ring niet van de roede afgehaald kan worden, waardoor gebruik van de hanger thuis niet mogelijk is.

Haardroger

De beste manier om een haardroger geheel onaantrekkelijk te maken voor diefstal voor de hotelgast is door te kiezen voor een wandgemonteerde haardroger. De basis van deze haardroger is bevestigd aan de wand op meerdere punten en direct aangesloten op het elektriciteitsnet. Indien dit geen optie is en enkel een handmodel geschikt is voor uw badkamer, is er alsnog een mogelijkheid om de haardroger te beveiligen tegen diefstal. Onderstaand toont een afbeelding met een simpele wandhouder om enerzijds de haardroger netjes in op te hangen, maar die tegelijkertijd de optie biedt het snoer te bevestigen aan de onderzijde van de ring. Met het snoer aan de wandhouder vast kan de gast wel de haardroger gebruiken, maar deze niet meenemen.

Strijkstation

Een strijkstation (strijkplank en -ijzer) wordt vaak als geheel aangeschaft. Hierbij is er een simpele bevestiging aanwezig op de plank waardoor het snoer van het strijkijzer meestal aan de onderzijde van de plank vastgemaakt wordt. Dit biedt genoeg ruimte voor de gast om met het ijzer de kleding te strijken op de plank, maar zorgt er wel voor dat het strijkijzer niet meegenomen kan worden.

Gastenartikelen

Tegenwoordig worden kleine verpakkingen voor shampoo, body lotion en zeep steeds vaker vervangen door grotere flessen om afval te reduceren en duurzamer verbruik te stimuleren. Kleine flacons worden vaak meegenomen, want ‘het is handig voor op reis’ en een leuke herinnering aan het verblijf. Het meenemen van deze kleine items is ingecalculeerd voor hotels. Dit is echter niet de bedoeling bij flessen van bijvoorbeeld 400 ml die voor meerdere malen/bezettingen gebruik bedoelt zijn.

De fles loszetten in een badkamer of toiletruimte is geen goed idee, er is dan behalve het moraal geen enkele drempel voor de gast om deze mee te nemen. Aangezien er al een grotere barrière ontstaat iets mee te nemen als het losgemaakt of ontkoppelt moet worden is een wandhouder in dit geval een goede optie. Een veel gebruikte mogelijkheid is de dispenser welke aan de wand bevestigd wordt en navulbaar is, maar dit is zeker niet de enige optie. Een chique ontworpen fles kan namelijk ook middels een bijbehorende bevestiging aan de muur opgehangen worden en doet absoluut geen afbreuk aan de uitstraling of gebruik.

Welke ervaring heeft u met diefstal in uw hotel? Welke producten kunnen nog innovatie gebruiken om diefstal tegen te gaan? Mocht u vragen hebben of wenst u dit topic verder te bespreken? Neem dan contact op en wij staan u graag te woord!

 

 

Geef een reactie


U heeft zojuist het volgende product toegevoegd aan de winkelwagen: