Droog- of stoom strijkijzer?

Bericht delen

Droog- of stoom strijkijzer?

We hebben het allemaal meegemaakt; aangekomen op bestemming, volledig geïnstalleerd op uw hotelkamer en u maakt zich klaar voor het diner. Zorgvuldig pakt u uw ingepakte outfit uit de koffer en ziet dat deze gekreukt is…het strijkijzer in uw kast is uw redding.

Voor de gast is de belangrijkste graadmeter van een geschikt strijkijzer dat deze gemakkelijk kreuken uit kleding haalt. Echter maakt u als hotelier waarschijnlijk een andere overweging bij de aankoop van nieuwe strijkijzers. Er zijn belangrijke voor- en nadelen die u moet beoordelen voordat u kiest tussen een droog- of stoomstrijkijzer.

Hotel strijkijzers verschillen van gewone strijkijzers. Om veiligheidsredenen worden hotel strijkijzers na enkele seconden inactiviteit automatisch uitgeschakeld, dit voorkomt problemen mocht een gast het strijkijzer vergeten. Bovendien is het wattage van een hotel strijkijzer vaak lager dan uw strijkijzer thuis, het verschil in wattage betekent niet dat hotelijzers niet krachtig zijn. Het lagere wattage helpt wel om de impact op het elektrische systeem van het hotel te minimaliseren en om stroomuitval te voorkomen wanneer bij volledige bezetting het netwerk hevig belast wordt.

Stoomstrijkijzers lijken het meest op het strijkijzer dat u thuis heeft; het heeft verschillende handige opties zoals een stoom spray-of spuitfunctie en diverse instellingen voor de temperatuur en type kledingstuk dat u strijkt. Een droogstrijkijzer is in de meeste gevallen enkel uitgerust met een temperatuurdraaischijf die ook wordt gebruikt om het strijkijzer aan en uit te zetten.

Voor- en nadelen stoom strijkijzer

Het voordeel van een stoomstrijkijzer is de stoomfunctie die het ontkreuken van stoffen een stuk gemakkelijker maakt, met een droog strijkijzer is het een stuk moeilijker om kleding glad te krijgen. Een droog strijkijzer heeft echter één groot voordeel dat dit type ijzer het meest gekozen strijkijzer voor hotels maakt, namelijk; het hoeft niet te worden ontkalkt.

Stoomstrijkijzers moeten elke 3 maanden worden ontkalkt omdat kalkresten de stoomgaten van een stoomstrijkijzer of stoomgenerator blokkeren, waardoor roest ontstaat. Als gevolg hiervan zal het strijkijzer niet meer goed stomen of zullen er bruine vlekken op uw strijkijzer verschijnen die het te strijken voorwerp kunnen beschadigen.

Gelukkig hebben alle stoomstrijkijzers een voorziening om kalkaanslag te voorkomen. Dit vertraagt ​​de afzetting van kalk in meer of mindere mate, maar dit geldt niet ter vervanging van het regelmatig ontkalken van het strijkijzer. Ontkalken is een tijdrovend proces en het is moeilijk na te gaan of en wanneer het strijkijzer in een hotelkamer is behandeld. Een slecht werkend strijkijzer dat het slachtoffer is van kalkaanslag kan leiden tot beschadiging van de kleding van hotelgasten, absoluut geen gewenste situatie.

Tips en trucs voor het gebruik van een droogstrijkijzer

Dergelijke situaties kunnen eenvoudig worden voorkomen door uw gasten te voorzien van een droogstrijkijzer en de volgende strijktips en -trucs met uw gasten te delen:

  • Kies de juiste temperatuur. Kleding is altijd uitgerust met een label dat duidelijke instructies geeft over het wassen en strijken van het artikel. Het strijkijzerpictogram geeft de ijzertemperatuur aan die u kunt toepassen.
  • Strijk de stof wanneer deze licht vochtig is. Kreukels verdwijnen dan gemakkelijker. Gasten kunnen hun was in de badkamer ophangen terwijl zij douchen of zij kunnen een plantenspray gebruiken om de was te bevochtigen.

Een stoomstrijkijzer ontkalken

Wanneer u toch een stoomstrijkijzer kiest voor uw hotel, kunt u de volgende algemene tips gebruiken om het strijkijzer te ontkalken. Let op: controleer de reinigingsinstructie van uw specifieke strijkijzer om er zeker van te zijn dat u de onderstaande methode kunt toepassen.

  • Meng 1 kopje water met 1 kopje (schoonmaak) azijn en giet dit in het waterreservoir ​​van het strijkijzer
  • Verwarm het strijkijzer en druk een paar keer op de stoomknop
  • Schakel het strijkijzer uit en laat het mengsel ongeveer een uur werken
  • Laat uw strijkijzer uitlekken en spoel meerdere keren met schoon kraanwater

Wilt u dit onderwerp verder bespreken of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *