Dit ziet een hotelgast direct bij binnenkomst

Bericht delen

Dit ziet een hotelgast direct bij binnenkomst

Wanneer een gast arriveert in een hotel, vormt hij onmiddellijk een eerste indruk. Een goede indruk is essentieel voor een positieve ervaring. In deze lijst benoemen wij 9 zaken die onmiddellijk opvallen en bepalend zijn voor het gevoel dat jouw hotelgast heeft bij aankomst.

1. Bagagetrolley

RAL coating luggage trolley-0Opvallend en bijzonder praktisch is de bagagetrolley, iedereen kent het beeld van de traditionele goudkleurige vogelkooi bagagetrolley in een prachtige hotellobby. Inmiddels is de bagagetrolley verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, in verschillende modellen en kan deze zelfs worden voorzien van een logo. Dit maakt de trolley niet enkel een blikvanger en praktisch voor het vervoeren van koffers, maar is zo ook een item waarmee hotelgasten graag op de foto gaan als herinnering.

Voor onze klant nhow Amsterdam RAI hebben wij een fantastische, strakke trolley mogen leveren in de kleur van hun branding, met op weerszijden het nhow logo. De perfecte aanvulling op hun te gekke interieur.

2. Signage

In de lobby start het hotelavontuur, om vervolgens de weg te vinden naar de hotelkamer of het restaurant is elegante signage een musthave. Bewegwijzering kan naast praktisch ook een verlenging zijn van de hotelbranding. Een voorbeeld hiervan is de signage bij Pulitzer Amsterdam. Verspreid door het hotel tref je hier naast kamernummer aanduiding en verwijzing naar het restaurant ook verwijzingen naar lokale hotspots zoals de Noordermarkt, het Rijksmuseum en de Albert Cuyp. Dit soort signage draagt bij aan de zogenaamde storytelling van het hotel en verrijkt de beleving van de hotelgast. Qua uitstraling zijn de mogelijkheden voor signage eindeloos; van metaal tot plexiglas en van tegel tot lasercut hout. Voor elke hotelstijl en budget is een passende oplossing, wij vertellen je hier graag meer over.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Receptiebel

De receptiebel is misschien wel hét symbool voor hotels. De bel is van oudsher een middel om de aandacht te trekken van de receptionist, onder andere dankzij technologie is de hotelbel daar tegenwoordig niet per se meer voor nodig. Desalniettemin is het een prachtig accessoire op de ontvangstdesk en is dit product in veel elegante afwerkingen verkrijgbaar. Een groot aantal receptiebellen is zelfs te personaliseren met een logo of naam en daarmee een perfect cadeau voor bijvoorbeeld de opening van een hotel of een Bed & Breakfast.

4. Sleutelhangers

Eenmaal op de receptiebel gedrukt en ingecheckt in het hotel vervolgt de weg naar de hotelkamer. Het moment dat jouw gast een kamersleutel met hieraan een prachtige branded sleutelhanger krijgt aangereikt is het ultieme gevoel van gastvrijheid. Ontwikkelingen op het gebied van kamersloten gaan ontzettend hard, echter haalt niets het bij een oldschool kamerslot met sleutel, zeker in kleinere hotels is het hanteren van reguliere kamersleutels zeker haalbaar.

Jouw gast neemt zijn kamersleutel overal mee naartoe, een opvallend ontwerp is daarmee perfecte reclame ook buiten het hotel. Hieronder een overzicht van onze 3 best verkochte sleutelhangers.

5. Meubilair

Thuiskomen is neerploffen op een grote bank of fijne stoel, een prettig zitje aanbieden in jouw lobby is dus ook een perfect welkom voor jouw gast. Geef direct het gevoel van home-away-from-home met een comfortabele set stoelen en tafeltjes. Is de lobby oppervlakte groot, creëer dan meerdere zitjes. Is de ruimte beperkt, denk dan ook eens aan een bankje met een zacht kussen met een bijzettafel. Meubilair is niet weg te denken uit een goede hotellobby, want zeg nou zelf wat is er leuker dan plaatsnemen en jezelf onderdompelen in de buzz van een hoteloperatie. Een relaxte plek is ook perfect voor gasten die na een lange reis nog even moeten wachten tot zij naar de hotelkamer kunnen.

Ons zusterbedrijf Interior Consult is gespecialiseerd in interieur design voor de hospitality industrie en denken graag mee over een passende oplossing voor jouw etablissement. Ook wanneer het design er al ligt, kunnen zij assisteren bij bijvoorbeeld de inkoop of begeleiding van jouw project. Wij brengen jou graag met hen in contact.

6. F&B Station

Een waiter station of F&B station verwacht je wellicht in het restaurant, echter is een (klein) F&B station of een trolley met drankjes een geweldige aanvulling op de hotellobby.

Naast een comfortabele stoel is het voor de hotelgast erg prettig als zij zelfvoorzienend een verfrissend glas water of een kleine snack kunnen pakken. Dit facet zullen jouw hotelgasten zeker waarderen en is het ultieme gebaar van gastvrijheid. Is de ruimte in de lobby beperkt? Een hospitality tray met hierop een kan water en glazen is compact genoeg voor op de receptiedesk en heeft hetzelfde gastvrije effect!

7. Afvalbak

Essentieel in elke publieke ruimte en hotelkamer is een passende afvalbak. Wellicht niet direct het meest esthetische product waar aan wordt gedacht, maar wel zeer praktisch. Het ontbreken van een geschikte papierbak of afvalbak roept frustratie op en geeft hotelgasten geen andere optie dan hun afval achter te laten in de lobby of ergens willekeurig op de grond. Dit is uiteraard geen goed visitekaartje, daarom raden wij aan te kijken naar de benodigdheden per ruimte; zijn diverse recyclingstromen bijvoorbeeld van toegevoegde waarde of is het belangrijker dat de afvalbak compact is en dus niet opvalt. Tegenwoordig kunnen prullenbakken een prachtige toevoeging zijn op het interieurdesign dankzij hoge kwaliteit materialen en mogelijkheden tot personalisatie.

In dit blog hebben wij alle informatie en keuzemogelijkheden rondom afvalbakken voor de hospitality industrie gebundeld.

8. Kids-opstapje

Men zegt wel eens; blije kinderen staan gelijk aan blije ouders en daar geloven wij ook in. Hoe leuk is het als je de jongste gasten kunt meenemen in het proces van de check-in. Middels een krukje mogen zij plaatsnemen achter de receptiedesk en meehelpen bij het inchecken. De kids zullen zich een hoteldirecteur voelen en het is de perfecte ijsbreker voor kindjes die het wellicht spannend vinden in een hotel te overnachten. Wij bieden verschillende opties zoals bijvoorbeeld een zeer veilige ‘learning tower’ of een stijlvol opstapje dat verkrijgbaar is in prachtige kleuren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

9. Geurbeleving

De laatste in dit rijtje is niet zichtbaar maar levert een grote bijdrage aan de eerste indruk, namelijk: begeuring. Bij binnenkomst in een hotel worden alle zintuigen geprikkeld, zo ook reuk. Wanneer de hotellobby is voorzien van begeuring draagt dit direct bij aan het gevoel van de gast. Allereerst moet de lobby fris en schoon ruiken, maar daarnaast kan middels interieurparfum ook het gevoel en de sfeer die het hotel uitdraagt worden versterkt. Het is zelfs mogelijk de geur aan te passen aan het moment van de dag; wordt de ochtend wellicht geassocieerd met een frisse, zachte geur kan in de avond juist gericht worden op een meer kruidige, zwaardere geur. Het toppunt van strakke branding is wanneer de hotelbegeuring dezelfde geur heeft als de gastenartikelen.

Een mooie optie voor lobbybegeuring zijn de producten van Wellmark, stijlvolle glazen diffusers met messing ring voorzien van geuren zoals ‘smells like home’, het ingredient voor het home-away-from-home gevoel bij de entree. Alle producten van Wellmark zijn navulbaar en herbruikbaar en worden geproduceerd bij sociale werkvoorzieningen. Daarnaast zijn alle ingrediënten vegan, bevat het geen SLES en parabenen en zijn de kaarsen van sojawax. Een weldaad voor mens en natuur dus. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

De plek in de hersenen waar geuren worden waargenomen; de hippocampus en amygdala is dezelfde plek als waar emoties worden geregeld. Om deze reden zijn geuren bepalend voor ons gevoel en herinneringen. Het is daarom ook een slimme zet om bijvoorbeeld sprays, kaarsen of diffusers te verkopen met de signature scent zodat hotelgasten de geurbeleving mee naar huis kunnen nemen en hun goede herinneringen aan het verblijf/vakantie op te halen.

De lobby is het beginpunt van de hotelervaring, met bovenstaande producten creëer je een geweldige start van die ervaring. In onze andere blogs gaan wij dieper in op andere onderdelen van de hoteloperatie, zo hebben wij een lijst van 10 musthaves voor elke hotelkamer samengesteld en delen wij graag onze kennis voor een efficiënte housekeeping operatie.

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar wat Hotel Supply kan betekenen voor jouw accommodatie?! Neem contact met ons op per e-mail: info@hotel-supply.com of telefonisch via: +31(0)85 0210 900.

Hotel Supply International – for your convenience!

Geef een reactie


U heeft zojuist het volgende product toegevoegd aan de winkelwagen: