De houdbaarheid van gastenartikelen – Gastblog HAIL Europe

Bericht delen

De houdbaarheid van gastenartikelen – Gastblog HAIL Europe

Onze partner HAIL Europe is gespecialiseerd in hoge kwaliteit gastenartikelen en vindt haar oorsprong in Alkmaar, Nederland. U kent hen wellicht van hun eigen lijnen: The Spa Collection en Colors Unlimited, daarnaast zijn zij exclusief distributeur van diverse merken zoals Scapa Home en Grown Alchemist.

Willemijn Meinen; owner/manager bij Hail Europe deelt graag haar know-how met betrekking tot gastenartikelen en handige bewaartips voor de hoteloperatie.

HAIL Europe

HAIL staat voor ‘Hotel Amenities International Limited’. Ons familiebedrijf is sinds de jaren ’90 met succes actief in de markt. Gedreven door een persoonlijke betrokkenheid bij onze relaties werkt ons team met veel plezier aan nieuwe ideeën. Daarnaast zijn wij innovatief en nieuwsgierig. Mede daardoor hebben wij het exclusieve dealerschap van bijzondere brands uit onder meer Italië, Azië en Amerika verworven.

Een hotel kan niet zonder gastenartikelen; hand soap, shampoo, bath & showergel en in de meeste gevallen ook body lotion zijn niet weg te denken uit de hotelbadkamer van nu. HAIL Europe focust zich dan ook op het bieden van kwaliteitsproducten onder sterke eigen merken en duidelijke communicatie over de inhoud en verpakking.

Duurzaamheid

Hail Europe hanteert een innovatieve benadering op gebied van productontwikkeling. Wij bieden duurzame oplossingen, kwalitatief hoogwaardige producten op basis van natuurlijke ingrediënten en met milieuvriendelijke verpakkingen. De producten kunnen worden gecertificeerd met diverse ecolabels. We zien een uitdaging in het hergebruiken van waardevolle grondstoffen. Ondertussen waarborgen we de kwaliteit en uitstraling van het product, zodat we de beste mix creëren.

We ontwikkelen milde formuleringen op basis van veelal natuurlijke ingrediënten, zonder extra toevoegingen. Zo kunnen we produceren met het Europees Ecolabel, Nordic Swan, Ecocert en Natrue.

Onze omverpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled karton. Daarnaast bieden we innovatieve opties qua verpakkingen: van 100% gerecyclede flessen, tubes en flessen van tarwestro, verpakking van maïszetmeel en sugar cane, bedrukking (FSC gecertificeerd) papier met plantaardige inkt. We maken sachets van 100% houtvrij papier of rijstpapier en onze slipper zolen zijn veelal vervaardigd van papierpulp.

Ons streven is om het verbruik van eenmalig plastic gebruik terug te dringen, daarbij maken we de beste afweging tussen milieu, hygiëne, kwaliteit en uitstraling. Kortgeleden hebben wij producten in wheatstraw en stonepaper verpakkingen gelanceerd. Wheatstraw wordt vervaardigd uit tarweriet en is een duurzaam alternatief voor plastic; het is stevig en waterbestendig en daarmee perfect voor pompflessen en tubes. Een andere duurzame ontwikkeling is stonepaper verpakking;  dit materiaal wordt gemaakt van 80% steengruis en 20% gerecycled HDPE en is daarmee 100% boomvrij.

 

Ecocert producten

De inhoud van onze gastenartikelen wordt met zorg samengesteld en is  vrij van parabenen, kleurstoffen en minerale oliën. Daarnaast zijn de producten dermatologisch getest en vegan-friendly, deze eigenschappen staan erg hoog op de wensenlijst van de hotelgast en daarmee die van de hotelier. Hotelgasten gebruiken de badkamer steeds meer als een extensie van de hotelkamer en komen in de badkamer graag artikelen tegen die voldoen aan dezelfde hoge standaard als de producten die zij thuis gebruiken. Om deze reden brengen wij veel van onze producten gecertificeerd met het Europese Ecolabel, Ecocert of Cosmebio.


Private label

Naast standaard producten, ontwikkelen wij private label gastenartikelen op basis van natuurlijke ingrediënten en milieuvriendelijke verpakking. Geen enkel detail wordt hierin overgeslagen. In samenwerking met de distributeur kunnen de artikelen voor de klant op voorraad gehouden worden waardoor zij hun hotel storage optimaal kunnen blijven benutten en de artikelen op afroep in huis hebben wanneer dit nodig is. Dankzij private label gastenartikelen kunnen hotels nog beter hun eigen verhaal en identiteit communiceren naar hun gasten.

Houdbaarheid van gastenartikelen

De gastenartikelen van Hail Europe zijn lang houdbaar; over het algemeen zijn de producten voor openen 30 maanden houdbaar. Zodra de producten geopend zijn, zijn deze nog 3 tot 12 maanden geschikt voor gebruik. Het aanhouden van een voorraad in de pantry is dus geen enkel probleem.

Bewaaradvies

Om de houdbaarheid van gastenartikelen te waarborgen wordt aangeraden de artikelen te bewaren in een koele en droge omgeving. Zonlicht moet vermeden worden en de ideale bewaartemperatuur is tussen de 5 en 25 graden.

Met dank aan Willemijn Meinen (owner/manager)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *