Tips bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker

Blog post waterkokers

Bericht delen

Tips bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker

Voor de aanschaf van een nieuwe waterkoker voor uw hotelkamers of ander gastenverblijf kunt u eindeloos het internet afstruinen om tot het juiste model te komen. Welke waterkoker past bij uw accommodatie en type gast? In deze blog worden keuzemogelijkheden en belangrijke focuspunten benoemd, zodat u uw zoektocht naar een nieuwe waterkoker kunt toespitsen en dus vergemakkelijken.

Alvorens u aan de zoektocht begint is het belangrijk om enkele zaken duidelijk in kaart te brengen. Onderstaande foto’s laten zien dat er op het eerste oog al direct verschillen kenbaar zoals; de stijl, het materiaal, de grootte en het merk. Daarnaast zijn minstens net zulke belangrijke aspecten die niet te zien zijn, bijvoorbeeld het wattage, de certificering(en) en de footprint van de waterkoker.

Een waterkoker bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de kan welke wordt vastgepakt bij het inschenken en dan is er nog het verwarmingselement met hieraan het snoer en de plug om in het stopcontact te steken.

Inhoud

Waterkokers zijn verkrijgbaar in diverse formaten met een inhoud van 0.5L tot wel 1.7L. De inhoud van de waterkoker kunt u het beste afstemmen op de capaciteit van uw kamers. Als u een kamer voor twee personen heeft, volstaat een waterkoker met een inhoud van 0.5L en kan men gemakkelijk twee dranken schenken. Als u daarentegen een vierpersoonskamer aanbiedt raden wij een waterkoker aan met een grotere inhoud, zodat uw gast de waterkoker niet meermaals moet vullen en koken.

Duurzame keuze

Sinds enkele jaren heeft de ‘duurzame’ waterkoker het aan populariteit gewonnen. Vaak wordt verwezen naar een kleine waterkoker met een inhoud van 0.5L of 0.6L. Waterkokers met dit formaat hebben een kleinere capaciteit en daarmee een lager elektriciteits- en waterverbruik, omdat enkel het water gekookt wordt dat nodig is. Houd bij deze duurzame keuze echter wel rekening met benodigde capaciteit.

Een waterkoker met een plat/geïntegreerd verwarmingselement kenmerkt zich op het gebied van duurzaamheid in tegenstelling tot verwarmen middels een spiraal. Een zeer kleine hoeveelheid water kan namelijk gekookt worden én zijn tevens makkelijker schoon te maken.

Wattage

Een ander belangrijk verschil tussen de waterkokers is het wattage. Wattage duidt aan hoeveel energie per seconde er wordt omgezet. In het geval van waterkokers varieert het aanbod van 11000 tot 2400 watt. Het verbruik van de waterkoker geeft dus aan hoe snel het water kookt, hoe hoger het wattage hoe sneller het water warm wordt. Een grove indicatie toont dat een volle waterkoker met 1000 watt (dus een laag vermogen) van 0.8L ongeveer vier minuten nodig heeft. Een hoog vermogen kookt het water dus sneller en verbruikt in korte tijd meer wattage. Een laag vermogen kookt het water langzamer en verbruikt langere tijd minder wattage.

Enkele andere features die de meeste waterkokers hebben, máár u zeker van bewust moet zijn en wellicht op kan nemen in uw criteria zijn de volgende:

  • Het water waarmee de waterkoker gevuld wordt, bevat vaak kalk en daarom is het handig om een waterkoker met anti-kalk filter te kopen. Dit filter zit voor de schenktuit en filtert kalkdeeltjes uit het water bij het inschenken hiervan.
  • Een kijkvenster waarop staat aangegeven hoeveel water er in de koker zit, is handig om tot de juiste hoeveelheid bij te vullen en er dus geen overmatig water in de koker gedaan wordt.
  • Kies een waterkoker die voorzien is van een aantal beveiligingen zoals een droogkookbeveiliging welke er voor zorgt dat de waterkoker wordt uitgeschakeld als er geen of te weinig water in de koker zit. Een automatische afslag zorgt ervoor dat de waterkoker afslaat zodra het water een bepaalde temperatuur bereikt heeft. Een (vaak rood) indicatielampje geeft aan wanneer de waterkoker aan en uit staat.
  • Een dubbelwandige waterkoker is zeldzaam in de hospitality industrie, maar heeft als grote voordeel dat het water langer gekookt blijft en de waterkoker aan de buitenzijde niet heet wordt.

Tenslotte heeft u nog keuze uit verschillende stekkers. Vaak wordt deze door ons standaard aangeboden met een EU plug, maar bij sommige producten is het ook mogelijk om deze met UK plug te krijgen óf leveren wij een speciale adapter mee, zoals bijvoorbeeld de CH-FIX adapter om de waterkoker geschikt te maken voor een Zwitsers stopcontact.

U treft ons assortiment waterkokers hier. Bent u middels bovenstaande adviezen al een heel eind op weg, maar heeft u toch nog aanvullend advies nodig? Neem dan contact op via 085-0210900 of info@hotel-supply.com. Wij helpen u graag verder.

Hotel Supply Regards Rachella

Geef een reactie


U heeft zojuist het volgende product toegevoegd aan de winkelwagen: