5 sterren reviews voor uw hotelbedden

Bericht delen

5 sterren reviews voor uw hotelbedden

Er is geld vrij gemaakt voor de investering van nieuwe bedden in uw hotel. Een fikse investering, maar waarschijnlijk wel nodig. Hoe en op basis van welke criteria gaat u de selectie van het nieuwe bed doen?

Het perfecte hotelbed bestaat niet, want iedere hotelgast heeft eigen voorkeuren. Het is daarom de kunst om een bed te selecteren waarvoor een gast terug zou komen, dat in ieder geval beter is dan het bed thuis. Belangrijke aspecten hierbij zijn voldoende ondersteuning en comfort. Graag helpen wij u met onderstaande kennis op weg.

De opbouw van een boxspringbed

Een compleet boxspringbed bestaat in de meeste gevallen uit een boxspring met hierop een matras en een topper. Onderstaand worden deze elementen toegelicht met behulp van een afbeelding:

  1. De boxspring is het onderste gedeelte van het bed en wordt gedragen door poten (wordt ook wel het onderstel genoemd). Vaak heeft u voor dit onderstel nog keuzes te maken betreft bekleding en poten.
  2. Het matras ligt bovenop de boxspring en is het bekendste onderdeel van een bed. Het matras is er in diverse soorten. Hier gaan wij later dieper op in.
  3. De topper (wordt ook wel topmatras of matrastopper genoemd) is de bovenste laag van het bed heeft en ligt dus op het matras. Een topper is niet altijd aanwezig bij een boxspring.

De boxspring

De boxspring is het ‘makkelijkste’ onderdeel in de selectie van een boxspringbed. Vragen die u zichzelf kunt stellen bij de selectie zijn; wat wordt de breedte, lengte en hoogte van het bed en welke kleur moet de bekleding zijn. De boxspring bestaat vaak uit een combinatie van een houten frame met een geluiddempende laag (schuim) en een binnenvering. De boxspring is afgewerkt met een laag meubelstof.  Het type en kleur stof kan vaak zelf gekozen worden of indien gewenst zelf aangeleverd worden bij hele specifieke wensen. Het onderstel wordt gedragen door poten die in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Het matras

De selectie van het matras is een stuk specifieker. Het matras is namelijk in diverse uitvoeringen en dikten verkrijgbaar. Een matras is in bijna alle gevallen opgebouwd uit meerdere materialen. Het soort materiaal, de dikte en de volgorde van lagen bepalen in welke mate een matras ondersteunt, ventileert en comfortabel aanvoelt. De eigenschappen van materialen kunnen elkaar beïnvloeden. Onderstaand gaan we in op de meest geschikte matrassen voor hotels:

  • Bonellvering: dit zijn losse metalen springveren in zandlopervorm die onderling met elkaar verbonden zijn door middel van een spiraalveer. Doordat de veren met elkaar verbonden zijn, is dit type matras slechter in het verdelen van zones en beweegt het matras langer na bij het omdraaien. De vorm van de vering zorgt ervoor dat er meer tegendruk gegeven wordt op punten waar druk op gelegd wordt. Bonellvering is kostentechnisch interessanter dan pocketvering.
  • Pocketvering: dit zijn losse, metalen springveren die elk afzonderlijk van elkaar verpakt zijn in een eigen zakje. Omdat deze los verpakt zijn, werken de veren ieder ook afzonderlijk van elkaar, waardoor er een goede zoneverdeling is. Een matraskern bestaat uit tal van deze individuele veren met soms wel meerdere lagen veren op elkaar. Verschil in het comfort van een pocketvering matras kan worden gemaakt door de dikte van staaldraad, aantal windingen en hoogte van de veer.

    Pocketveren                        Bonellveren

Beide matrassen kunnen bij gebruik van een topmatras worden voorzien van een hoes in een meubelstof die ook gebruikt wordt voor de boxspring. Enkel de topper wordt dan opgemaakt met bedlinnen. Wanneer gekozen wordt voor bijvoorbeeld skai lederen bekleding is het bekleden van het matras een extra hygiëne maatregel daar het matras kan worden afgenomen en bestand is tegen bijvoorbeeld bedwantsen.

De topper

Een topper is een extra laag comfort bovenop het matras. Naast dat het luxueus staat, is het een gemakkelijke manier om de verbruiks impact van het matras te verminderen en dus de levensduur en duurzaamheid hiervan te vergoten. Met een topper wordt er ongeveer acht centimeter aan de hoogte toegevoegd en het slaapcomfort neemt toe.

Een groot voordeel van een topper is dat er van twee eenpersoonsmatrassen een tweepersoonsbed gemaakt kan worden. De naad tussen de twee matrassen verdwijnt. Daarnaast is het voor het housekeeping team een fijne bijkomstigheid, aangezien dit bij het verschonen en onderhouden van het bed een minder zware laag betreft.

Een topper is in diverse materialen te verkrijgen. Onderstaand worden de meest voorkomende materialen toegelicht:

  • Koudschuim: dit is een veerkrachtig materiaal dat een goede lichaamsondersteuning biedt en mediumzacht aanvoelt. Door de open celstructuur is het ventilerend en heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie.
  • Traagschuim: dit drukverlagende materiaal vormt zich naar je lichaam en biedt een optimale ondersteuning. Het voelt zacht aan. Traagschuim heeft een dichtere celstructuur dan koudschuim, hierdoor ventileert het slechter en beschikt het over een matigere temperatuur- en vochtregulatie.
  • Latex: een veerkrachtig materiaal dat zich vormt naar het lichaam en zacht aanvoelt. Het is antiallergisch en antibacterieel, maar beschikt niet over optimale vocht- en temperatuurregulatie.

Hotelbedden trends

Waar bedden voorheen een standaard lengtemaat van 200 cm hadden verschuift dit naar 210 cm indien daar de ruimte voor is. Best logisch als je bedenkt dat de mens steeds langer wordt. Naast de lengte is ook in de hoogtemaat een grote verandering terug te zien. Vroeger was een hotelbed gemiddeld 45 cm hoog, waarbij dit inmiddels rond de 63 cm ligt en in Amerika zelfs nóg hoger is.

Er wordt vaker gekozen voor de ‘Scandinavische opstelling’ van een boxspringcombinatie dat inhoudt dat de boxspring en het matras gestoffeerd zijn en de topper wordt opgemaakt. Voor de housekeeping is dit een pré, aangezien het opmaken van het bed hierdoor minder zwaar is. Houd hierbij wel rekening met een eventuele aanpassing van het linnen ten opzichte van de klassieke opstelling, waarbij het matras of de topper en het matras worden opgemaakt.

Daarnaast is en blijft het bed altijd het key-item van de kamer. Wij merken dan ook dat er gekeken wordt naar ‘extraatjes’ die worden verwerkt in de hotelbedden. Denk hierbij aan verlichting onder het bed als er een beweging gedetecteerd wordt, een geluidsinstallatie of bijvoorbeeld het toevoegen van een zitfunctie.

Onderhoud en levensduur

De levensduur van een bed is inherent aan het onderhoud dat er gepleegd wordt. Het belangrijkste in onderhoud is het regelmatig omkeren van de bovenste laag/lagen van het bed. Hiermee wordt geduid op het topmatras en matras. Houd er rekening mee dat dit zowel horizontaal als verticaal moet gebeuren.  Ook is het van groot belang om de bedden regelmatig te luchten in verband met de opname van vocht. Daarnaast is het schoonmaken van de bekleding ook belangrijk, dat bijvoorbeeld kan middels een handstoomreiniger. Als laatste is het belangrijk om bij gebruik van een topper deze regelmatig te ‘kloppen’ wanneer deze omgedraaid wordt, zo behoudt deze zijn veerkracht.

Over het algemeen kunnen wij onderstaande aanhouden wat betreft de levensduur van een bed. Houd er uiteraard rekening mee dat kwaliteit en onderhoud hier van invloed op is! Een boxspring kan wel 25 jaar meegaan, waarbij een matras een gemiddelde levensduur heeft van tien jaar. Een topper dient om de vijf jaar vervangen te worden.

 

Heeft u nog verdere vragen over de boxspringbedden of bijbehorende producten of wenst u een offerte voor een bed te ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085-0210900 of per e-mail via info@hotel-supply.com. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie


U heeft zojuist het volgende product toegevoegd aan de winkelwagen: